Vind een verhuurder bij jou in de buurt

nederland
  • Nederland
  • België

Wat heb je nodig om een graafmachine te huren?

Heb je een grondverzetklus op de planning maar geen graafmachine bij de hand? Dan is een minigraver huren de ideale oplossing. Zeker als dit een eenmalige klus is! Maar wat heb je dan allemaal nodig om een graafmachine te huren? In onderstaande blog leggen we je uit wat je wel en niet nodig hebt.

KLIC-melding

Wanneer je eenmaal het juiste Takeuchi type hebt gekozen die bij de geplande werkzaamheden past, is het tijd voor de volgende stap. Namelijk de KLIC-melding regelen. Waar je ook gaat graven met een minigraver (ja, ook in je eigen achtertuin), je bent altijd wettelijk verplicht om vooraf een graafmelding te doen. In Nederland noemen ze dit een KLIC-melding en in België een Planaanvraag (KLIP-aanvraag genoemd in Vlaanderen en KLIM-melding in Wallonië). Waarom is deze gaafmelding zo belangrijk en dus ook verplicht? Wanneer je bijvoorbeeld sleuven wilt graven, kun je kabels en leidingen onder de grond tegen komen. Wanneer je niet weet waar deze precies liggen, kun je het risico lopen dat je tijdens het graven een leiding of kabel beschadigt. Wat resulteert in forse schade en hoge boetes.

Graafmelding boetes
Particulier of niet

Het verschilt per Graaver verhuurder of zij aan zowel bedrijven als particulieren verhuren, maar er zijn er ook die slechts één van de twee doen. Bekijk welke Graaver verhuurder zich in jouw regio bevindt en vraag naar de mogelijkheden!

Rijbewijs

Wat veel mensen niet weten, is dat je niet perse een (T)-rijbewijs nodig hebt om een minigraver te huren. Wanneer je bijvoorbeeld in je eigen tuin aan de slag wilt gaan met grondverzet werkzaamheden, hoef je geen rijbewijs te hebben. Wanneer je echter op de openbare weg wilt rijden is een T-rijbewijs wel noodzakelijk.

Kosten

Uiteraard heb je ook een bankpas en een geldig identiteitsbewijs nodig om een graafmachine te huren. Hoeveel het huren van een minigraver kost, is afhankelijk van het type machine dat je kiest. In de meeste gevallen kost het huren van een minigraver tussen de 100 en 200 euro per dag. Daarnaast hangt het bedrag uiteraard af van hoe lang je de graafmachine wilt gebruiken. Wanneer je de machine voor meerdere dagen wenst te huren, wordt de prijs per dag in de meeste gevallen goedkoper.

Drie verschillende bakken erbij

Wanneer je een minigraver bij een verhuurder bij jou in de regio huurt, krijg je er altijd drie bakken van het merk VemaTec bij. Je krijgt altijd een slotenbak, banaanbak en dieplepelbak van ons om te gebruiken. Kun je beter uit de voeten met een bomengrijper of sloophamer? Dan is het altijd mogelijk om deze er nog extra bij te huren.

VemaTec bakken
Verzekering

Moet je verzekerd zijn om een graafmachine bij ons te huren? Welnee, dat hebben wij allang geregeld!

Ga je binnenkort in je eigen tuin aan de slag? Ben je van plan om een graafmachine te huren maar weet je nog niet precies hoe alles werkt? Bekijk dan onze handige instructievideo’s. In deze video’s leggen we per Takeuchi type de belangrijkste zaken uit. Op iedere machinepagina kun je onderaan de pagina de bijbehorende instructievideo bekijken. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan contact op met de verhuurder bij jou in de buurt!

Bekijk onze andere meest gelezen blogs: