Machine
Locatie
nederland
  • Nederland
  • België
  • Luxemburg
Van - Tot
 
Home » toepassingen » Graafmachine huren bermbeheer

Graafmachine huren bermbeheer

Een goed onderhouden berm siert het landschap en bevordert de verkeersveiligheid. Met bermbeheer heb je dus echt eer van je werk. Gegarandeerd. Graaver weet dat deze klus bestaat uit meerdere handelingen. Daarvoor wil je een kleine alleskunner, betrouwbaar en veilig, waarmee je onder alle omstandigheden snel en gemakkelijk kunt manoeuvreren.

Overmatige begroeiing of afval in de berm kan een gevaar opleveren voor weggebruikers. Bovendien mag de berm (ook belangrijk voor de flora en fauna) geen hachelijke obstakels bevatten en moet stevig genoeg zijn om het gewicht van een voertuig te kunnen dragen. Het is dus belangrijk dat bermen en sloten goed worden onderhouden. Dit doe je met de nodige ervaring en met een machine waarop je blind kunt vertrouwen.

Wij snappen dat je voor bermbeheer een flexibele machine nodig hebt die niet te groot is. Een compacte machine, eventueel met verstelbare onderwagen, die je makkelijk kunt vervoeren. Verder wil je een gebruiksvriendelijke machine waarmee je nauwkeurig kunt werken. Scroll naar beneden voor de machines die voldoen aan deze criteria.
Alle kleine grondverzetmachines (tot 2 ton) zijn geschikt om te werken met specifieke uitrustingsstukken: van een heggenschaar, boomversnipperaar, stobbenfrees, klepelmaaier tot een maaikorf. Deze laatste kan eventueel met drukloze retour geleverd worden om de tegendruk van de olie zo laag mogelijk te houden. Je kunt deze hulpstukken huren bij een van onze verhuurders.
De belangrijkste reden om een machine te huren in plaats van te kopen is het kostenplaatje. Je betaalt tenslotte alleen voor de periode dat je hem daadwerkelijk gebruikt en hebt geen verplichtingen rondom afschrijving en onderhoud.

Bovendien is geen klus hetzelfde. Wanneer je huurt, ben je altijd verzekerd van de meest geschikte grondverzetmachine (in topconditie) voor het karwei. En, last but not least, draag je op deze manier je steentje bij aan een duurzame deeleconomie.

Kies jouw machine

Minigraver hybride 1 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB210RH
Motorvermogen
11.9 pk

Locatie
Minigraver hybride 1,6 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB216H
Motorvermogen
15.4 pk

Locatie
Schoon
Stil
Veilig
Hybride

Wij begrijpen wat je nodig hebt

Sloten maaien vormt een essentieel onderdeel van bermbeheer. Je verwijdert hiermee ongewenste begroeiing, zowel onder als boven water. Met de maaikorf los je het slootafval meteen op de slootkant. Om te maaikorven heb je een redelijk compacte machine nodig met een grote reikwijdte. Maar de minigraver moet sowieso geschikt zijn voor diverse uitrustingsstukken. Naast het (kort) maaien van de berm, valt ook het uitbaggeren van waterpartijen, het klepelen van bermen en het harken en afvoeren van de verhakkelde gewassen onder bermbeheer. En niet te vergeten het talud maaien wat vaak een uitdaging op zich is.

Veelzijdige minigraver

Omdat je in je werk vaak kleine sloten en moeilijk bereikbare plaatsen tegenkomt wil je een veelzijdige minigraver waarmee je zonder zorgen over de schouwpaden langs waterwegen kunt rijden. Soms moet je desondanks snel anticiperen en daarom wil je optimaal bedieningscomfort.