Machine
Locatie
nederland
  • Nederland
  • België
  • Luxemburg
Van - Tot
 
Home » toepassingen » Graafmachine huren sleuven graven

Graafmachine huren sleuven graven

Voor het leggen van kabels en leidingen heb je een stabiele grondverzetmachine nodig met een lage bodemdruk. Logisch. Je wil geen stoeprand of terrastegel kapotrijden. Via Graaver huur je een lichte, compacte grondverzetter die de klus netjes afrondt en voldoet aan de wettelijke eisen qua afmetingen voor op bijvoorbeeld het trottoir.

Kabels en leidingen leggen is fysiek zwaar werk. Je moet de grond losmaken, sleuven graven, de kabels leggen en wellicht monteren of een riolering leggen. Vervolgens moet je de sleuf weer dichtgooien en de grond verdichten met trilstamper of trilplaat. Om de lichamelijke belasting zoveel mogelijk te beperken is het slim een graafmachine te huren om de sleuven te graven. Ook het dichtgooien en egaliseren van de grond is voor onze kleinere grondverzetters geen enkel probleem.

De meeste kabelleggers in Nederland kiezen voor een grondverzetter tussen 1,5 en 2 ton. Door het lage gewicht zijn deze minikranen makkelijk te vervoeren naar iedere locatie. Ze voldoen aan de wettelijke eisen wat betreft afmetingen voor trottoirwerkzaamheden. Scroll naar beneden voor de compacte machines die voldoen aan deze criteria.
Je huurt via Graaver altijd een rijk uitgeruste machine. Iedere graver voor grondverzet is standaard uitgerust met een bananenbak, dieplepelbak en slotenbak. Extra uitrustingsstukken, zoals een sleuvenbak en egaliseerbord, kun je apart huren. Goed om te weten: wij hebben al een bananenbak vanaf 23 centimeter breed (dat scheelt één stoeptegel).
De belangrijkste reden om een machine te huren in plaats van te kopen is het kostenplaatje. Je betaalt tenslotte alleen voor de periode dat je hem daadwerkelijk gebruikt en hebt geen verplichtingen rondom afschrijving en onderhoud.

Bovendien is geen klus hetzelfde. Wanneer je huurt, ben je altijd verzekerd van de meest geschikte grondverzetmachine (in topconditie) voor het karwei. En, last but not least, draag je op deze manier je steentje bij aan een duurzame deeleconomie.

Kies jouw machine

Minigraver hybride 1 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB210RH
Motorvermogen
11.9 pk

Locatie
Minigraver 1,8 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB216
Motorvermogen
15.4 pk

Locatie
Minigraver hybride 1,6 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB216H
Motorvermogen
15.4 pk

Locatie
Minigraver 2 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB219
Motorvermogen
15.5 pk

Locatie
Minigraver 2,4 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB225
Motorvermogen
22.4 pk

Locatie
Minigraver 3 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB230
Motorvermogen
24.7 pk

Locatie
Minigraver 3,5 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB235
Motorvermogen
30 pk

Locatie
Minigraver 3,5 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB 235-2
Motorvermogen
24.8 pk

Locatie
Minigraver 3,8 ton
Merk
Takeuchi
Type
TB138FR
Motorvermogen
30 pk

Locatie
Lage bodemdruk
Stabiliteit
Compact
Nauwkeurig

Wij snappen wat je nodig hebt

Wil je buiten kabels leggen? Dan wil je sleuven graven op voldoende diepte, zodat de kabels onder alle weersomstandigheden veilig zijn. Idealiter gebruik je een stroomkabel met een veilig omhulsel voor optimale bescherming. Anders moet je sleuven trekken die diep genoeg onder de grond liggen. Met een bananenbak of sleuvenfrees creëer je in een snel tempo de sleuf in de juiste snijhoek en diepte.

Maximale stabiliteit

Alle machines tot 2,5 ton zijn uitgerust met een hydraulisch verstelbare onderwagen voor maximale stabiliteit. Een ander groot voordeel is dat jij als machinist kan beschikken over een minimale breedte wanneer je over of langs sleuven moet rijden. Bij Graaver huur je altijd een grondverzetter die aan jouw verwachtingen voldoet.