Vind een verhuurder bij jou in de buurt

nederland
  • Nederland
  • België

Altijd verzekerd van een topmachine voor een eerlijke prijs

Een graafmachine huren doe je natuurlijk via Graaver! Je zoekt eenvoudig het type machine dat je nodig hebt of speurt tussen de toepassingen naar een geschikte jongen. Afhankelijk van de grootte van jouw klus staan genoeg grondverzetmachines klaar in de range van 1 tot en met 15 ton. Allemaal in topconditie! En altijd bij jou in de buurt! De huurprijs regel je rechtstreeks met de verhuurder. Je maakt je eigen afspraken over de huurtermijn, de bijhorende uitrustingsstukken et cetera.

Via Graaver ben je altijd verzekerd van een topmachine voor een eerlijke prijs. Alle mini- en midigravers blinken uit in kwaliteit en gebruikersgemak. Ze worden door de verhuurders zelf perfect onderhouden. Op het moment dat jij om een graafmachine verlegen zit, is de oplossing nabij. Letterlijk, want door ons uitgebreide netwerk huur jij je graafmachine altijd dicht bij huis. Hiervoor betaal je een dagprijs of een weekprijs, afhankelijk van hoelang je de machine nodig hebt.

Bij de meeste verhuurders zijn drie standaardbakken bij de prijs inbegrepen: de slotenbak, dieplepelbak en banaanbak. Andere uitrustingsstukken kun je er – vaak met interessante korting – bij huren. Voor specifieke klussen kun je namelijk andere opbouwdelen nodig hebben. Het wisselen van deze onderdelen gaat tegenwoordig heel snel en makkelijk, dus het loont echt om de juiste hulpstukken erbij te nemen.

Verzekering

Bij sommige verhuurders zijn ook de verzekering en transportkosten in de prijs meegerekend. Bij andere verhuurders weer niet. Vraag dus altijd even na hoe het zit. Let op: je bent wettelijk verplicht om een KLIC-melding te doen voordat je gaat graven. Na de melding krijg je kabel- en leidinginformatie van de plek waar je gaat graven.

De informatie die je krijgt is bedoeld om graafschade en gevaarlijke situaties te voorkomen en moet tijdens het graven op de werklocatie aanwezig zijn. Mocht je toch een kabelbreuk veroorzaken, dan bedraagt je eigen risico al gauw € 2.500,-. Heb je voor het graven de ligging van de kabels en leidingen niet opgevraagd bij het Kadaster, dan zijn alle kosten voor jouw rekening en deze kunnen hoog oplopen. Neem je verantwoording voordat je aan de slag gaat. Voor eventuele schade aan de machine moet je al gauw denken aan een eigen risico van € 1.500,-. De verhuurder neemt dan de taak op zich om de machine te laten repareren.

Transport
Transport

De transportkosten bespreek je (natuurlijk vooraf) met de verhuurder. Vaak staat voor het brengen en halen van de graafmachine een tarief vast dat gebaseerd is op de gewichtsklasse en een x-aantal kilometers. Soms kan het praktischer of voordeliger zijn om meteen een aanhangwagen bij de verhuurder te huren. Dan ben je vrij in je planning en kun je zelf de machine van A naar B vervoeren.

De huurprijzen van een aanhangwagen liggen rond een gemiddelde van € 40,- per dag of € 160,- per week. De aanhangwagen wordt ook nog wel eens ingezet als wisselgeld bij het sluiten van een deal. Doe daar je voordeel mee!

Op maat gemaakte offerte

Met deze gedachte kun je zeker spelen wanneer je weet dat je voor een langere periode een machine nodig hebt. Je kunt dan de dichtstbijzijnde Graaver-verhuurder beter om een op maat gemaakte offerte vragen. Vaak wordt een graafmachine voor een week gehuurd en komt daar vervolgens nog een week bij. En nog één. En nog één…. Het totale kostenplaatje valt dan veel hoger uit dan wanneer de huurtermijn meteen redelijk goed wordt ingeschat.

Dit is in jouw voordeel. De vloot van verhuurder is meestal groot genoeg om deze onverwachte zaken op te vangen. Bovendien is de samenwerking tussen Graavers-verhuurders onderling uitstekend. Zij zijn altijd bereid om bij te springen wanneer dit nodig is. Maak dus een reële inschatting van de werkzaamheden die je met de graafmachine wil verrichten en hoeveel tijd je daarvoor ongeveer nodig hebt.

Voorkom extra kosten

Een logische voorwaarde van de verhuurders is dat je de machine aflevert zoals je hem gekregen hebt. Doe je dit niet dan loop je het risico dat de verhuurder extra kosten rekent. Lever de machine dus terug in met een volle tank, schone cabine en zandvrije rupsen. Vergeet dus niet te tanken voordat je de mini- of midigraver terugbrengt. Veeg de cabine uit en zorg dat het zand dat zich tussen de rupsen ophoopt, verwijderd is. De verhuurder ruimt de rommel graag voor je op en tankt de machine met liefde voor je af, maar zal daar (terecht) kosten voor in rekening brengen.

Alle machines die via Graaver verhuurd worden, voldoen aan de strengste milieueisen en worden perfect onderhouden. Dit zorgt voor een zo laag mogelijk verbruik, minimale uitstoot én een langere levensduur van de graafmachines. Dat willen we graag zo houden, want dat resulteert erin dat jij een eerlijke prijs betaalt!

Bekijk onze andere meest gelezen blogs: