Vind een verhuurder bij jou in de buurt

nederland
  • Nederland
  • België

7 redenen waarom je een graafmachine moet huren

Wat kan ik nou het beste doen? Een graafmachine kopen? Of is het toch beter om te huren? Die vragen zullen best wel eens door je hoofd spoken als je regelmatig een grondverzetmachine nodig hebt. Hieronder 7 redenen waarom het volgens ons slim is om een graafmachine te huren!

1. Kosten

Misschien wel de belangrijkste reden om een machine te huren in plaats van kopen is het kostenaspect. Een beetje graafmachine kost al gauw 60 duizend euro. Wanneer je ‘m huurt betaal je alleen voor de periode dat je ‘m nodig hebt. Daarnaast heb je ook niet te maken met afschrijving en onderhoudskosten. Goed nieuws dus voor je portemonnee!

2. Flexibiliteit

Geen enkele klus is hetzelfde. De ene keer heb je een grote machine nodig. De andere keer een kleine. Dan werk je buiten. Dan weer heb je een binnen klus. Bovendien heb je in sommige branches te maken met seizoenswerk. Ga je dan een graafmachine kopen? Nee! Natuurlijk niet! Het is namelijk zonde om een machine te kopen die gedurende het jaar grotendeels stilstaat. Dus om te voorkomen dat je een hele vloot van grondverzetmachines aan moet schaffen kun je beter een machine huren die op dat moment het meest geschikt is voor de klus die je moet klaren.

3. Snelheid

Morgen een graafmachine nodig? Als je ‘m huurt is dat mogelijk. Wanneer je een machine koopt dan heb je te maken met levertijd. Dus als je snel een machine nodig hebt dan huur je ‘m.

Afval algemeen

4. Altijd een machine in topconditie

Wanneer je een graafmachine huurt dan weet je dat je altijd met een machine werkt die in topconditie is. Er is namelijk geen verhuurder die een versleten of slecht onderhouden machine meegeeft aan een klant. En daarmee komen we bij de volgende reden om een machine te huren: geen onderhoud.

Minigraver slopen

5. Geen onderhoud

Dat je helemaal geen onderhoud hebt wanneer je een machine huurt is niet helemaal waar. Als huurder heb je ook met dagelijks onderhoud te maken dat je uit moet voeren zodat de machine niet tot stilstand komt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het smeren van de pennen en bussen. Maar het grote onderhoud aan de machine blijft je bespaard wanneer je ‘m huurt. Dat betekent dus minder werk en minder kosten!

6. Advies en service op maat

Graafmachines verhuren is een ambacht! Je verhuurder is een echte specialist. Hij geeft je advies over welke machine het beste past bij jouw klus en over welke uitrustingsstukken je nodig hebt. Hij denkt graag met je mee en bezorgt je machine waar jij ‘m wilt hebben. En mocht er een keer iets kapot gaan dan wordt het op locatie gemaakt of de machine wordt vervangen.

7. Huren is duurzaam

    Als je huurt beschik je altijd op het juiste moment over de juiste graafmachine. Zodra jij ‘m niet meer nodig hebt, maakt iemand anders er gebruik van. Zo draag je je steentje bij aan een duurzame deeleconomie. Samen hebben we minder machines nodig en de machines die je huurt, worden optimaal benut.

    Dus als je denkt aan je portemonnee, flexibel en duurzaam wilt zijn en geen tijd hebt voor onderhoud dan hoef je niet langer na te denken: ga geen graafmachine kopen, maar huren! Onze verhuurders helpen je graag de beste machine te vinden voor jouw klus. Klus – Graaver – klaar!

    Bekijk onze andere meest gelezen blogs: