Vind een verhuurder bij jou in de buurt

nederland
  • Nederland
  • België

Graven op een moeilijk te bereiken of in een krappe ruimte? Kies voor onze 1 tonner!

Soms heb je een graafklus die net te groot is om aan te beginnen met een schop of bats. Maar helaas. Je kunt moeilijk achterom. Want er is geen brede doorgang vanaf de weg naar de tuin. En het is ook weer niet voldoende werk om een graafmachine over het huis de tuin in te laten hijsen. In dit geval heb je dus een krachtige en vooral smalle machine nodig. Laten we nu bij Graaver precies zo’n machine verhuren: de TB210R. In dit blog leggen we uit wat de voordelen zijn van deze machine.

Smalle machine

Vanzelfsprekend heb je een smalle machine nodig om door nauwe gangen en ruimtes te manoeuvreren. Je kunt in dat geval het beste gaan voor de één tons minigraver van Takeuchi, de TB210R. Met deze minigraver kun je perfect werken in beperkte ruimtes. En op vrijwel elk terrein. Dus ga je een leiding ingraven of wellicht wil je een vijver in de tuin? Dan is de TB210R de machine voor jou!

Deze machine heeft een uitschuifbare onderwagen. Dit betekent dat hij op zijn breedst slechts 102 centimeter is. Hiermee kun je dus stabiel werken in kleine ruimtes. Om in de tuin te geraken kun je de onderwagen inschuiven naar een breedte van 75 cm. Hiermee past de minigraver vrijwel door iedere doorgang. Je kunt er dus mee door een poort rijden. En zelfs met de machine door het huis heen om bij de tuin uit te komen is dus mogelijk.

Minigraf uitschuif 1 ton
TB210 R 0109 min

Krachtige minigraver

Een compacte machine is fijn in dit geval. Maar er moet natuurlijk ook voldoende kracht in zitten om de klus te klaren zonder gehaper of gestotter. De TB210R heeft een drie cilinder dieselmotor met 11.9 PK motorvermogen én drie hydrauliek pompen. Die derde pomp zorgt voor net dat extra beetje power. Hierdoor kun je ook met wat grotere hydraulische uitrustingstukken uit de voeten.

Gebruiksvriendelijk

Naast compactheid en kracht wil je natuurlijk ook een machine die makkelijk is om te bedienen en lekker zit. Dan gaat het werk een stuk sneller en voer je het met meer plezier uit. Daarom is de 1 tonner van Takeuchi uitgevoerd met servobediening in de armleuning.

Dit zorgt ervoor dat de machine erg makkelijk te bedienen is. Bovendien voorkomt het een verkeerde werkhouding bij de machinist. Op de TB210R kun je namelijk met je rug tegen de leuning blijven zitten en zo de machine vanuit de polsen bedienen.

De TB210R heeft 2 rijsnelheden: 2.0 en 3.7 km/h. Dat zorgt ervoor dat je snel kunt werken. Ook aan de veiligheid is gedacht. De machine is uitgevoerd met een Rops/Tops rolbeugel. Deze is neerklapbaar, zodat je ook door een lage ruimte kunt rijden of kunt werken.

Huur ‘m bij Graaver

Dus heb je een klus in een kleine ruimte of op een plek die moeilijk te bereiken is? Hou dan rekening met de afmetingen van de graafmachine die je huurt. Maar zorg er ook voor dat de machine genoeg kracht heeft en gebruiksvriendelijk is. Zeker als je een minder ervaren machinist bent. Een Takeuchi TB210R en in veel gevallen een TB217 zijn dan goede machines om uit te kiezen in de Graaver-vloot!

TB210 R 0202 min

Bekijk onze andere meest gelezen blogs: