Vind een verhuurder bij jou in de buurt

nederland
  • Nederland
  • België

Huur de juiste graafmachine die past bij jouw klus!

Aan de basis van elk goed geklaarde klus staat een goede graver. Elke graafmachine uit onze verhuurvloot is breed inzetbaar en heeft een hoge productiviteit in combinatie met optimaal bedieningsgemak. Dit maakt iedere machine in basis al multifunctioneel. Behalve bij het graven van sleuven en bouwputten is een Graaver je beste vriend bij het leggen van een terras of trottoirbandje, het snoeien van struiken en bomen, sloopwerk en zowel bij het sorteren als transporteren van afval. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Laten we allereerst de vraag beantwoorden waarom je voor een tuinklus of het graven van sleuven het beste een graafmachine kunt huren? Omdat dit veel beter is voor jouw gezondheid! Door te werken met een mini- of midigraver ontlast je je rug, schouders en knieën, waardoor je veel minder risico loopt op blessures. Bovendien neemt de graafmachine je het werk - dat je anders zelf met een schop moet doen – uit handen. Neem de kleinste machine, de TB210: net zo verfijnd en precies als een schep, maar honderd keer sterker en sneller. En tot slot, wanneer je een compacte alleskunner huurt, ben je verzekerd van de meest geschikte machine (in topconditie) voor jouw karwei. Huren is uiteraard veel goedkoper dan kopen en je draagt op deze manier een steentje bij aan een duurzame deeleconomie. Niets dan voordelen dus.

Groene klussen

Met een gehuurde graafmachine werk je betrouwbaar en veilig. Bijvoorbeeld aan groene klussen. Wil je een nieuwe tuin aanleggen? Periodiek tuinonderhoud verrichten? Een grote boom of het gazon verwijderen? Met een kleine krachtige graver verzet je al veel meer werk in minder tijd en met minder mensen. Alle kleine machines (tot 2 ton) zijn geschikt om te werken met specifieke (groene) uitrustingsstukken: van een grijper om diepgewortelde struiken uit de grond te trekken, een wortelmes, boor en egaliseerbord tot een puinriek, tuindershark en stobbenfrees. Een ripper kan eveneens van pas komen voor het lostrekken van vaste grond en boomstronken. Dankzij de specifieke tandkarteling wordt deze robuuste priem ook wel gebruikt voor het uitsnijden van diepe wortels.

TB210 R tuin

Natuurlijk kun je deze hulpstukken huren bij een Graaver-verhuurder bij jou in de buurt. Deze begrijpt als geen ander dat je bij tuinonderhoud te maken hebt met smalle doorgangen, maximale doorrijhoogtes en niet zelden met relatief weinig werkruimte. Voor zo’n karwei wil je een machine waarmee je gemakkelijk en snel uit de voeten kunt. Maximale prestaties in een compact formaat.

Klussen netjes afronden

Zoals gezegd is het slimmer om sleuven of een fundering uit te graven met een graafmachine. Je beperkt de lichamelijke belasting en het werk neemt veel minder tijd in beslag. Via Graaver huur je een lichte, goed uitgeruste machine die deze klus netjes voor je afrondt. Een machine waarmee jij razendsnel kunt anticiperen.

TB219 sleuf

Voor het leggen van kabels en leidingen heb je een stabiele machine nodig met een lage bodemdruk. Logisch, want je wil geen stoeprand of terrastegel kapotrijden. Met een bananenbak of sleuvenfrees creëer je snel de sleuf in de juiste snijhoek en met voldoende diepte. Ook het dichtgooien en egaliseren van de grond is voor onze kleinere grondverzetters geen enkel probleem. De meeste kabelleggers in Nederland en België kiezen voor een machine tussen 1,5 en 2 ton. Door het lage gewicht zijn deze minikranen makkelijk te vervoeren naar iedere locatie.

Met de juiste graafmachine en uitrustingstukken verlicht je niet alleen het werk voor jezelf, je verhoogt tevens de effectiviteit en productiviteit. Dit geldt zeker bij het aanleggen van een stoep, een plein of terras waarbij je als vakman perfect werk wil leveren. Het eindresultaat moet strak zijn, zonder oneffenheden en met een uitstekende afwatering. Een minigraver (tussen 3.5 en 10 ton) regelt dit voor je. Ondertussen zit jij lekker droog, houdt overzicht, laat de machine de taak uitvoeren en dankzij de hoge uitlaat heeft niemand in de omgeving last van de uitlaatgassen.

Het zwaardere geschut

Voor het wat zwaardere geschut, zoals een gebouw slopen, een muur breken of een (beton)vloer zet je een Graaver in die voorzien is van een hoge uitstorthoogte. Het is tenslotte wel zo handig dat je het puin meteen in een container kunt dumpen en afvoeren. Met een hybride machine werk je ook veilig en stil binnenshuis. De juiste uitrustingsstukken voor sloopwerkzaamheden zijn onder meer een sorteergrijper, boorhamer, knipschaar en een crusher. Hiermee klaar je de klus veel sneller en doelgerichter. En je doet dit veilig vanuit een royale cabine met een stevige kooiconstructie en maximaal zit- en werkcomfort.

Natuurlijk vergt ieder karwei expertise. Van zowel de machinist als de machine. Goed materiaal is daarvoor onontbeerlijk. Daarom biedt Graaver uitsluitend grondverzetmachines aan die uiterst nauwkeurig werken. Een goede Graaver is het halve werk!

Dit is een understatement als we praten over het bouwrijp maken van een perceel. Daarvoor moet je nagenoeg altijd een flinke hoeveelheid grond afgraven, afvoeren en egaliseren. Je werkt dan het liefst met een alleskunner, een ruwe diamant die geschikt is voor het zware werk maar ook tot op de millimeter precies kan werken. Als de grond verontreinigd is met gevaarlijke stoffen, wil je nog voorzichtiger te werk gaan en de bodem op verantwoorde wijze saneren. Voor een oersterke en stabiele graafmachine (tussen 3,5 en 15 ton) met een kwalitatief hoogwaardige airconditioning en het beste overdruksysteem vormt deze klus geen enkel probleem.

TB2150 R bouw
Sorteren en transporteren

Een stevige tuinklus gaat, net als een pittig sloopkarwei, gepaard met veel afval. Graaver zou Graaver niet zijn als we daarop niet voorbereid zijn. Voor het sorteren en transporteren van afval zijn legio uitrustingsstukken te gebruiken. Denk onder meer aan een staal/betonschaar, sorteergrijper en puinbak (oftewel riekbak of kasseienbak). Deze laatste heeft een riekbodem zodat het materiaal als het ware wordt ‘gezeefd’ en dus zonder zand vervoerd kan worden.

TB295 W sloopsorteer

Mocht jouw voorkeur uitgaan naar een grotere, robuuste grondverzetter met veel daadkracht, dan vormt ook dit geen probleem. We hebben een aantal echte krachtpatsers (vanaf 6 ton) in de verhuurvloot opgenomen. Bijzonder krachtig en stabiel, en toch flexibel, gebruiksvriendelijk en allround.

Wil je meer weten over het beste onderdeel voor jouw specifieke klus? En wil je weten hoe je dit maximaal benut? Laat je door onze verhuurder in jouw regio adviseren over de juiste machine en uitrustingsstukken. Hij helpt je graag op weg. Goed om te weten: iedere machine in onze verhuurvloot beschikt standaard over een hydraulische snelwissel, waardoor het switchen met hulpstukken supersnel gaat. De uitrustingsstukken zijn zowel los als in combinatie met de machines te huur.

Bekijk onze andere meest gelezen blogs: