Vind een verhuurder bij jou in de buurt

nederland
  • Nederland
  • België

Waar moet je op letten bij het huren van een minigraver?

Een minigraver is ideaal als je werkzaamheden hebt in het grondverzet. Hiervoor hoef je niet altijd een graafmachine te kopen. Zeker als je deze nauwelijks of misschien zelfs maar eenmalig nodig hebt. In dat geval is een minigraver huren een uitstekend alternatief. Maar hoe weet je nou wat voor minigraver je precies moet huren? En wat zijn de kosten hiervan? Daar gaan we in dit blog dieper op in.

WELKE MINIGRAVER HEB IK NODIG?

Welke minigraver je het beste kunt huren is sterk afhankelijk van de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Allereerst is het belangrijk dat je weet wat je klus is en op welke locatie deze uitgevoerd gaat worden. Zorg er dus voor dat het duidelijk is op welk terrein je gaat werken en eventueel hoe diep je de grond in moet. Ga je aan de slag op een verhard oppervlak? Dan kun je het beste gaan voor een graafmachine op banden. Indien je gaat werken op een onverhard oppervlak kun je beter gaan voor een minigraver op rupsbanden.

Als je gaat voor een minigraver op rupsbanden is het belangrijk dat je het tonnage van de machine gaat bepalen. Bij Graaver hebben we graafmachines in de gewichtsklassen van 1 t/m 15 ton in onze verhuurvloot zitten. Belangrijk is dat je geen te grote, maar ook geen te kleine machine kiest. Een te kleine machine zorgt namelijk voor meer werk en een hoger brandstof verbruik. Twijfel je tussen 2 tonnages? Kies dan voor de grootste van de 2. Hier kun je meer lezen over waarom dit vaak de slimmere keuze is.

WELKE UITRUSTINGSSTUKKEN HEB IK NODIG?

Nu je weet welke machine je nodig hebt is het ook belangrijk om te weten welke uitrustingsstukken je nodig gaat hebben voor jouw werkzaamheden. Iedere mini- en midigraver wordt standaard geleverd met een slotenbak, dieplepelbak en banaanbak. Extra uitrustingsstukken zoals een kantelbak, sloophamer of sloop-sorteergrijper, kun je er apart bij huren. Vaak met interessante kortingen.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Het huren van een minigraver kost, afhankelijk van welke machine je kiest, tussen de 100 en 200 euro per dag. Verder hangt het bedrag af van hoe lang je de graafmachine nodig hebt. Huur je een machine voor meerdere dagen, dan is de prijs per dag vaak goedkoper.

Weet je niet zeker welke graafmachine het beste is voor jouw klus? Of twijfel je welke uitrustingstukken je nodig hebt voor jouw klus. Laat je adviseren door onze verhuurder in jouw regio. Zij helpen je graag op weg.

Bekijk onze andere meest gelezen blogs: