Vind een verhuurder bij jou in de buurt

nederland
  • Nederland
  • België

Veilig graven met Takeuchi

Bij Graaver verhuren we alleen maar graafmachines van het merk Takeuchi. In deze blog zijn we al eens dieper ingegaan op de reden hiervoor. Maar er is nog een reden waarom we bij Graaver de machines van Takeuchi verhuren. De minigravers van Takeuchi Benelux zijn namelijk ontworpen met de mens als uitgangspunt. Daarom zijn deze machines niet alleen bijzonder comfortabel, maar zorgen ze er ook voor dat zowel jij als je omgeving veilig blijven tijdens je werkzaamheden.

Deze blog zal dan ook volledig in het teken staan van hoe een Takeuchi ervoor zorgt dat jij veilig kunt werken. Verder geven we een paar tips over hoe jij zelf bij kunt dragen aan de veiligheid van de machine.

VEILIG HIJSEN

Het kan voorkomen dat er bij jouw werkzaamheden hoge eisen gesteld worden aan de graafmachine. Om het werken toch zo veilig mogelijk te houden zijn alle machines in de Graaver vloot uitgerust met een gecertificeerde lasthaak die bevestigd zit op de hydraulische snelwissel.

De grotere Takeuchi machines in onze Graaver vloot (vanaf de TB230) zijn uitgerust met slangbreukbeveiligingsventielen op de hef- én armcilinder. Verder zit er een akoestische overbelastingswaarschuwing op de hefcilinder. Een paar van de kleinere machines zijn hiermee ook uitgerust. Wil je zeker weten of de machine die je op het oog hebt hiermee uitgerust is? Vraag dit dan altijd even na bij de desbetreffende verhuurder.

20220616 141321

CABINE

Om ervoor te zorgen dat jij jouw werkzaamheden veilig kunt uitvoeren voldoen alle Takeuchi cabines aan de wettelijke normen. Dit kan ROPS, TOPS, FOPS, OPG of een combinatie daarvan zijn. De cabines van Takeuchi zijn standaard voorzien van TOPS/ROPS/OPG Top guard level 1. Dit houdt in dat de cabine jouw beschermd als de machine zou kantelen of over de kop zou slaan.

Om jou te beschermen als de machine gaat rollen en om te voorkomen dat je bekneld raakt zijn alle Takeuchi machines standaard voorzien van een gordel.

De cabines van Takeuchi zijn zo gebouwd dat je maximaal zicht hebt op je omgeving. Zo vergroot Takeuchi niet alleen je eigen veiligheid maar ook die rondom de machine. Om ervoor te zorgen dat je ook in het donker goed kan zien wat er rondom de machine gebeurd, zijn bijna alle Takeuchi gravers voorzien van LED-verlichting.

TIPS VOOR VEILIGHEID

Hoe veilig een machine ook is, een van de belangrijkste veiligheidsfactoren is en blijft de machinist. Daarom geven wij ten slotte nog een paar handige tips die jij kunt gebruiken als je aan het werk gaat met een van onze Graavers.

  • Zorg dat je altijd goed op de hoogte bent van de belastingslimieten van de machine. Vooral als je de graafmachine als ‘hijskraan’ gaat gebruiken is dit erg belangrijk.
  • Check voordat je aan de slag gaat met jouw machine altijd of deze goed werkt en geen schade heeft.
  • Check voordat je met je graafmachine gaat rijden altijd of de ondergrond veilig is om met een zware machine op te gaan rijden. Zo kun je ook beter onstabiele grond vermijden.
  • Zorg dat je altijd goed op de hoogte bent van je omgeving. Wie lopen er op het terrein rond? Zijn er oneffenheden? Enzovoort.

Nu weet je waarom je bij Graaver dus altijd kiest voor een veilige graafmachine. Wil je meer weten over de veiligheidsopties waarover onze machines beschikken? Onze verhuurders vertellen je er graag meer over!

Bekijk onze andere meest gelezen blogs: